SharePoint
Gouwzee gereed!
Na een grootscheepse verbouwing verhuizen vandaag de eerste bewoners naar de moderne Gouwzee. Anders dan in de oorspronkelijke plannen zijn alleen de buitenmuren en het lifthuis blijven staan, al het overige is vernieuwd.

​​​Na een grootscheepse verbouwing verhuizen vandaag de eerste bewoners naar de moderne Gouwzee. Anders dan in de oorspronkelijke plannen zijn alleen de buitenmuren en het lifthuis blijven staan, al het overige is vernieuwd.

Gouwzee is voorzien van een nieuw vooruitstrevend domotica-systeem en een nieuw tilliftsysteem. Met behulp van het domotica-systeem 'leefcirkel' krijgen cliënten met dementie meer vrijheid. Per persoon wordt bepaald wat iemands leefcirkel is. Voor de één is dit een afdeling terwijl het voor de ander heel de Gouwzee of zelfs het dorp kan zijn. Het bewaken van deze cirkels doen we door een chip in een armbandje. Deze computerchip bepaalt of een deur wel of niet open gaat voor een cliënt. 

Op de begane grond van Gouwzee komt een dagopvang. De eerste en tweede etage beschikken over negen huurappartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Deze huurappartementen zijn voor mensen met een zorgindicatie van het CIZ.

De verbouwing heeft precies een jaar geduurd en het gebouw is volledig door KBK Bouwgroep opgeleverd. Voor meer foto's van de locatie kunt u ook een kijkje nemen op de website van KBK.

https://www.kbkbouwgroep.nl/nieuws/item/verzorgingshuis-de-gouwzee-opgeleverd

In oktober opent Gouwzee officieel haar deuren. Hierover later meer. 

Deel deze pagina: