SharePoint
Woonvormen & dagactiviteiten
Woonvormen & dagactiviteiten
Comfortabel wonen in een Zorgwoning. Als u zorg nodig heeft, maar toch graag zelfstandig wilt blijven wonen, dan is een zorgwoning een prima oplossing. U woont in de buurt van één van onze locaties en krijgt vandaaruit Thuiszorg.

​​​​De Zorgcirkel heeft een grote keuze aan zorgwoningen, waar wij niet alleen zorg bieden, maar ook waken over uw veiligheid en welzijn.

Hoe komt u in een zorgwoning?
Als u een indicatie heeft voor zorg, vastgesteld door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heeft u recht op een zorgwoning. De medewerkers van Zorgcirkel Bemiddelingsbureau kunnen u hierin begeleiden. Zij zijn ook op de hoogte van de plaatsingsmogelijkheden.

De zorgwoningen zijn bedoeld voor iedereen die zorgafhankelijk is maar wel graag zelfstandig wil wonen. Door het huren van een zorgwoning weet u dat er altijd een locatie in de buurt is van waaruit thuiszorg geleverd wordt en waar aandacht is voor uw veiligheid en welzijn. De Zorgcirkel biedt samen met verschillende woningcorporaties de mogelijkheid een woning te huren in de directe omgeving van een locatie.

Toewijzing
De zorgwoningen zijn eigendom van diverse woningcorporaties. Deze zijn verantwoordelijk voor de toewijzing. Met de in het overzicht genoemde corporaties heeft De ​Zorgcirkel afspraken gemaakt. Wanneer ​een woning vrijkomt neemt ons Bemiddelingsbureau contact op met mogelijke kandidaten waarna een voordracht volgt. Bij de selectie wordt rekening gehouden met leeftijd en zorgvraag.

Indicatie
In principe worden zorgwoningen alleen toegewezen aan senioren met een indicatie voor zorg. Voor huishoudelijk zorg wordt de indicatie gesteld door de afdeling WMO van de gemeente waar u woont.

Voor persoonlijke verzorging of verpleging wordt de indicatie gesteld door het Centraal Indicatie Orgaan (CIZ).

Voor meer informatie kunt u bellen met onze Klantenservice T 088 55 99 500 of komt u eens langs in onze Zorgcirkel Winkel, Koestraat 11, 1441 CV Purmerend​.​